Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i ove će godine u povodu Međunarodnog dana obitelji dodijeliti Nagradu udomiteljima za iznimne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva.

Nagradom se vrednuju izvanredna postignuća udomitelja i njihova predanost u stvaranju stabilnog i poticajnog okruženja za život djece i odraslih korisnika te njihovo zalaganje i inovativnost u promicanju udomiteljstva u zajednici.

Priznanja udomiteljima dodjeljuju se kroz višegodišnje razdoblje, a u ovom je obliku Nagrada prvi puta dodijeljena u 2019. godini stupanjem na snagu Zakona o udomiteljstvu. Postupak dodjele Nagrade provodi se u skladu s Pravilnikom o dodjeli nagrade udomiteljima („Narodne novine“, broj 46/19).

Nagrada se dodjeljuje u dvjema kategorijama: Godišnja nagrada i Nagrada za životno djelo. Dodjeljuje se u obliku povelje i u novcu. Visina novčanog iznosa godišnje nagrade je 5.000,00 kuna, a nagrade za životno djelo 10.000,00 kuna. Ove će godine biti dodijeljene četiri godišnje nagrade i jedna nagrada za životno djelo ili pet godišnjih nagrada.


Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike raspisalo je Javni poziv za prijavu kandidata Republike Hrvatske za članstvo Skupini stručnih osoba za djelovanje protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (GREVIO).

Javni poziv je objavljen u Jutarnjem listu od 8. veljače 2022., u Večernjem listu od 9. veljače 2022. te u Narodnim novinama (br: 18/22.) od 9. veljače 2022., oglasni dio-objave.

Otvoren je u trajanju 15 dana odnosno do 24. veljače 2022. godine.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8331701.html

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, povodom obilježavanja dana prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta, radi dodjele »Nagrade za promicanje prava djeteta« (u daljnjem tekstu: Nagrada) u 2021. godini, za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece, na temelju članka 8. Zakona o Nagradi za promicanje prava djeteta (Narodne novine broj: 96/03 i 33/05), poziva:

– fizičke i

– pravne osobe

da predlože kandidate za:

1. Godišnju nagradu

2. Nagradu za životno djelo.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8325508.html

Centar za socijalnu skrb Makarska

 

Poštovani korisnici,

za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19, izvješćujemo Vas da je rad sa strankama u Centru za socijalnu skrb Makarska organiziran u radnom vremenu od 8 – 12 sati (ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak).

Srijedom ne radimo sa strankama.

Molimo da prilikom dolaska koristite zaštitnu masku i rukavice.

Također molimo da ne dolazite u službene prostore ustanove ukoliko imate izrečenu mjeru samoizolacije, ukoliko ste bili u kontaktu sa zaraženom osobom, ako imate respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.2 °C).

Pozivamo Vas da se suzdržite od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavate bliži socijalni kontakt.

Za sve informacije možete nas kontaktirati na:

Telefon: 021 611-544, 612-355

Fax: 021 678-354

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pozivamo Vas da se suzdržite od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavate bliži socijalni kontakt.

Kontakt Podružnice Vrgorac, 21276 Vrgorac, Ul. A. G. Matoša 1, 

Telefon: 021 611-544, 612-355

Fax: 021 678-354

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Zahvaljujemo na suradnji!

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, povodom obilježavanja dana prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta, s ciljem dodjele „Nagrade za promicanje prava djeteta“ u 2018. godini, za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece, poziva fizičke i pravne osobe da predlože kandidate za Godišnju nagradu i za Nagradu za životno djelo.

Prijedlozi za dodjelu Nagrade podnose se u roku od 15 dana od dana objave natječaja u „Narodnim novinama“, odnosno od 14. rujna do 1. listopada 2018. godine.

Tekst natječaja možete pronaći na stranicama: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8257466.html

 

Razmišljate li o tome da postanete udomitelj za djecu?
O Vašoj odluci ovisi budućnost nekog djeteta koje nema drugih mogućnosti za samostalan život.
Vratite osmijeh na lice djeteta kojemu je potrebna sigurnost, obitelj i dom.

Saznajte više o udomiteljstvu!
Obratite nam se i rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja te Vam pomoći kod donošenja odluke.

 

Zašto postati udomitelj?

  • jer želite dijeliti s drugima
  • jer želite pomagati
  • jer ste odlučili s potrebitima podijeliti sreću, ljubav i dom
  • jer želite ostvariti nešto što traje zauvijek
  • jer želite novi smisao života
  • jer želite doprinositi sebi, drugima i široj zajednici
  • jer želite nekome osigurati sigurnost i pripadnost
  • jer želite imati drugačiji pogled na svijet
  • jer Vas naprosto NETKO TREBA!!!

Centar za socijalnu skrb Makarska

Tim za udomiteljstvo
Tel.: 021/678-357

Važni linkovi